About Wappie

Toen DJ Wappie nog een klein hummeltje was kreeg hij van zijn neef een houten mengpaneel. Deze was toen al zo’n veertig jaar oud. Inmiddels, twintig jaar later, is deze zelfs al zestig jaar oud. De opties waren toen beperkt. Met een walkman (wie kent het cassettebandje nog welke je op kon draaien met een potlood wanneer deze weer eens vastgelopen was) een discman maakte hij zijn allereerste mix met Hardhouse en Hardcore tracks. Zijn vader had toen nog oud pick-up spelers en ook deze moesten er aan geloven, deze werden dan ook onderdeel van zijn oefenapparatuur. Zoals vele DJ’s zijn begonnen op het welbekende ‘zolderkamertje’ is hij op zijn zeventiende begonnen met draaien in een jongerencentrum als Millennium/Terror DJ.

De controller bleek steeds minder ideaal, en werd al snel ingeruild voor een set Pioneer CDJ’s .

Na een vier jaar lange pauze werd uiteindelijk het houten mengpaneel ingeruild voor een wat luxere (voor die tijd) controller waarmee hij het digitale draaien uitvond. In deze tijd ben is hij echt ‘underground’ gegaan en heeft hijvooral veel op raves gedraaid. Hiermee is DJ Wappie geboren. Omdat er vaker aan hem gevraagd werd om zijn mixing skills ten gehore te brengen aan een groter publiek is hij geboekt voor Hardcore United April 2015. Speciaal voor dit event is hij samen met D-Xtreme de studio ingedoken en hebben we zijn allereerste track gemaakt: Ik blijf Hakkûh. Dit bleek een groot succes te zijn en hij werd nogmaals gevraagd en de boekingen bleven binnenkomen.

Naast het draaien houdt DJ Wappie zich ook bezig met produceren!

Niet alleen in Nederland werd DJ Wappie een begrip, ook het buitenland werd enthousiast. De eerste buitenlandse boekingen werden een feit. In april 2016 heeft hij voor het eerst in Finland gedraaid, voor Finnish Gabber Promotions: Must See Rob Gee T.B.A. Dit vette feest heeft hij afgesloten met een dikke Uptempo/Terror set! In 2017 was Wappie wederom in Finland, op de mainstage, en in 2018 is hij afgereisd naar Polen.

Dit heeft geleid tot een aantal collabs, onder andere met D-Xtreme, welke dus inmiddels al uit is. Maar ook met DJ-PRODUCERS als The Mainstage Maffia staan een paar leuke collab-Uptempo/Hardcore tracks klaar.

In 2019 werd DJ Wappie één van de resident DJ’s binnen de organisatie Warriors of the Core. De sets van onder andere Slapen is voor Mietjes en Herrie in de Kelder zijn terug te vinden op de diverse kanalen. In 2020 heeft ook S.O.W gevraagd om een vaste DJ te worden.

Luister vooral naar XTC Beat…

…of zijn naar zijn laatste collab met Hellcreator: BassPower. Deze zijn inmiddels overal te horen!

Artistpage:https://www.facebook.com/DJWappie/
Soundcloud:https://soundcloud.com/wappiecore
Partyflock:https://partyflock.nl/artist/86922:Wappie
Youtube:https://www.youtube.com/user/nlwappie1987
Instagram:@wappie_official

DJ Sanitarium

Het is je vast niet ontgaan dat DJ Wappie ook een andere naam draagt. In 2019 brak wereldwijd een pandemie uit waar we allemaal mee te maken hebben gehad. Helaas heeft tijdens deze periode het woord ‘wappie’ een beladen, negatieve betekenis gekregen. Dit heeft hem doen besluiten om een alias in het leven te roepen, namelijk DJ Sanitarium.

In 2021 werd het festivalseizoen eindelijk weer opnieuw geopend en begonnen de boekingen weer langzaam binnen te komen. Omdat iedereen toch DJ Wappie kent is het lastig om deze naam in eens te veranderen. Daarom blijft hij beide namen dragen. Hierdoor kan het een keer voorkomen dat je DJ Sanitarium op een line-up ziet staan. Met de naamsverandering verandert er niks aan het genre waarin DJ Wappie draait, namelijk keiharde Early Hardcore.